Thé gut feeling

Gut feeling – An intuition or instinct, as opposed to an opinion based on a logical analysis.

Amaai, die darmen van mij, die spreken nogal de waarheid. Die spreken gevoel. Dat heb ik pas de laatste maanden echt gevoeld. Neen, ik lieg. Ik besef al langer dat mijn darmen het centrum van mijn gevoel zijn. Toch was ik er lange tijd van overtuigd dat mijn darmen vooral reageren op foute voeding (voedingsintoleranties). Nu weet ik zeker dat mijn darmen even hard reageren op foute situaties als op foute voeding. Beide maken me ziek. Daarnaast volg ik mijn gezond voedingspatroon ook minder goed als de context stresserend is, met cumulatieve gevolgen. Blijkbaar kent iedereen dat in een bepaalde mate, emo-eten?

img_20190103_113739723

Vernesteld in moeilijke situaties en niet kunnen loslaten? My gut says no: constipatie. Hevige emoties? Te veel stress? Willen weglopen van moeilijke situaties? Diarree à volonté!

Ik heb buikpijn wanneer ik me in een context bevind die mijn energie gulzig slikt. Ik krijg een knoop in mijn maag wanneer iemand iets onvriendelijks zegt. Ik voel me misselijk als ik mezelf verwijten maak. Mijn buik zwelt op als ik te streng voor mezelf ben.

Nu ik ten volle besef wat mijn gut feeling is, is het makkelijker om mijn gevoel te volgen. Goeie voornemens voor het nieuwe jaar? Niet echt, behalve deze: “Ik volg vanaf nu de weg van mijn gevoel”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s