STOP!

Mijn laatste blog dateert van 10 augustus, de dag dat ik op terugweg was van Denemarken. Mijn darmen lagen overhoop, ik was extreem moe en had al dagen barstende hoofd- en schouderpijn. Drie dagen later begon ik terug te werken.

Ondertussen ben ik ook alweer zes weken aan het werk. En ’t is al serieus pittig geweest. De lancering van een boek brengt toch wel wat teweeg. Op de vraag “Oe ist?” antwoordde ik dan ook meermaals “moe”, “gestrest”, …

VoorbladIk sliep de afgelopen weken ongeveer 5 à 6u per nacht wat veel te weinig is voor iemand die 8u nodig heeft. Ik vond het moeilijk om in te slapen en werd ook elke nacht om 3u wakker met hevige leverpijn. Een stampvolle agenda deed me gemiddeld 10u per dag werken, avondwerk inbegrepen. Ik ben iemand die zich enorm geeft en moet dat dan ook tijdig compenseren met rust. Dat lukte me echter te weinig.

De afgelopen weken kreeg ik echter goeie ondersteuning van lieve vrienden en familie. Ik neem nu al enkele weken vsl#3, een heel sterk probioticum, nog sterker dan wat ik ervoor slikte. Langzaamaan heb ik het gevoel dat de ontsteking in mijn darmen weer aan het verdwijnen is. Daarnaast heb ik minder acné en verloopt mijn spijsvertering weer vlotter. Die hevige leverpijn is ook verdwenen sinds ik elke ochtend 30 druppels depuragem neem.

Mildheid blijft een actief thema voor mij. De dag na de boeklancering had ik alweer het gevoel te moeten presteren. Mijn hevige leverpijn deed me bijna beslissen om een zware zuiveringskuur te volgen. Als ik 14u op een dag werk en mijn to-do lijst niet afkrijg, dan beslis ik om de volgende ochtend om 6u te beginnen werken. STOP. Mijn lichaam zegt stop. Vertragen… Ik heb leuke plannen dit weekend dus ik reken op goeie ontspanning.

42262241_2126209914080553_6397620285817749504_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s