Vakantie & frustraties

Een lange flixbus-rit geeft me wat tijd om dit bericht neer te pennen. Ik heb een vakantie gehad om u tegen te zeggen. De afsluiter was een trip naar Denemarken. Ik verkende samen met een Deense vriendin Kopenhagen om daarna als local ondergedompeld te worden in Aarhus.

Het waren 8 fijne zotte wijze dagen samen. Maar… De eerlijkheid gebiedt me om ook toe te geven dat het een lastige week was. Ik vertrok al met spijsverteringsongemakken.

De eerste vijf dagen besloten mijn darmen om in staking te gaan. Verandering van ritme? Weinig toilet-privacy? Andere voeding? Vanaf dag 4 begon ik me slecht te voelen: barstende hoofdpijn en hevige nekpijn. Ik voelde me vergiftigd. Wist je dat bloed dat door de darmen gaat via de lever passeert om ontgift te worden? Dat geldt echter niet voor het bloed dat de endeldarm, het laatste stuk, passeert. Bij constipatie komen er dus gifstoffen in je lichaam terecht.

Pas na vijf dagen schoten m’n darmen weer wakker… Diarree a volonté. Opstoten van misselijkheid en hevige krampen dwongen me naar het toilet, meermaals, op allerlei plekken waar je liever niet naar het toilet gaat. Ik voelde me ellendig!

Hierna voelde ik me even opgelucht, maar al gauw begon m’n buik op te zwellen door een te veel aan prikkels en kreeg ik hevige buikpijn. Ik voelde me super flauw en had ook hoofdpijn. Nog steeds.

Ik heb de voorbije zomer voor 300% genoten. Ik heb meermaals minder strikt en buitenshuis iets durven eten. Jammer genoeg reageert mijn lichaam daar heel heftig op. Soms denk ik dat m’n voedingsintoleranties minder erg zijn geworden. Het is pas wanneer ik weer wat losser ‘dieet’ dat ik me realiseer hoe heftig ik reageer en op hoeveel ik wel degelijk reageer.

Misschien vind je het vreemd dat ik over constipatie en diarree schrijf? Vind je het genant? Ach, ik soms ook hoor. Tegelijk wil ik open communiceren over wat ik doormaak, zodat jij, jullie, … me beter begrijpen. Misschien zijn er ook anderen die dezelfde of gelijkaardige klachten ervaren. Dan is het fijn om te weten dat je niet alleen bent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s