Vakantie & voedselintoleranties

Yes yes yes, I did survive: 25 dagen Canada en 7 dagen Gentse feesten.

Daarna belandde ik in horizontale positie met hevige buikpijn, keelpijn, hoofdpijn en algemene mottigheid. Mijn lichaam riep me de afgelopen week tot de orde en vroeg om meer routine, veiliger voedsel en meer rust. De omschakeling van ‘Canadian hour’ naar onze Belgische klok verliep niet zonder slag of stoot. Toch heb ik geen spijt van hoe ik mijn vakantie tot hiertoe heb ingevuld. Vakantie & voedselintoleranties, het is een mogelijke combinatie.

Vooraleer ik naar Canada vertrok ervoer ik voedselstress. Wat zou ik er kunnen eten? Wat als ik ziek zou worden? Zouden mijn darmen meewerken? Eenmaal ter plaatse begreep ik al snel dat de Canadezen ons een stapje voor zijn. Overal verkopen ze kombucha, overal vragen ze of je allergieën of intoleranties hebt en overal doen ze (zonder zeuren) moeite om een lekkere maaltijd tevoorschijn te toveren.

Op het einde van week één begon ik toch ziek te worden. Ik vermoedde al snel dat het waarschijnlijk door het gist was dat in het glutenvrije brood zat. Schrappen dus maar! Een migraineaanval en wat geconstipeerde dagen later werkte mijn spijsverteringsstelsel behoorlijk vlot mee. Het kamperen verliep heel goed, met twee topvriendinnen aan mijn zij. Zeg trouwens nooit zomaar kampeermaaltijden tegen onze kampeermaaltijden, zoals asperges met gepocheerd ei. We aten 10 x glutenvrije pannenkoeken als ontbijt en genoten van slow traveling met tijd om te koken, eten, genieten, wandelen, kanoën, lezen, vissen, …

Na deze prachtige reis vloog ik er onmiddellijk in, tijdens de beroemde Gentse feesten! Al dansend spartelde ik de week door. Ik had weinig honger, durfde wel eens een glas wijn drinken en leefde enorm onregelmatig. Dag 7 besloot mijn lichaam om me duidelijke signalen te geven: een opgeblazen pijnlijke buik, steken in mijn leverstreek, hoofdpijn, … Ik beloofde plechtig om na een laatste avond dansen rust te nemen. En dat deed ik… maar mijn lichaam vond dit niet voldoende en legde me in platte rust. Ik kreeg er een keelontsteking, barstende hoofdpijn, stakende darmen (en daarna te vlot werkende darmen) en pijn in mijn hele lijf bij. Frustrerend, maar hé… ik heb dan ook voor 10 geleefd in juli!

Nu ik weer een beetje op mijn plooi val met de nodige groentensapjes, veel slaap, rust en regelmatigheid bereid ik me voor op mijn volgende uitstapje. Het plan is om het ditmaal iets gematigder aan te pakken. Natuurlijk is dit geen garantie, want ik leef nogal graag VOLUIT.

37994863_10216970666834663_8429462038157197312_n

Advertenties

2 gedachtes over “Vakantie & voedselintoleranties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s