Ik ga op reis en ik neem mee…

Ik vertrek binnenkort naar het buitenland. Dat brengt de nodige stress met zich mee. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op reizen. Ik snak naar reizen. Reizen maakt me intens gelukkig. Tegelijk put het me ook een beetje uit: voor, tijdens en na het reizen. Ik leg het je even uit.

Voor het reizen

Collega’s, vrienden, reisgenoten, … moeten nadenken over wat ze meenemen in hun valies. Welke kleren neem ik mee? Hoeveel paar schoenen steek ik weg? Neem ik enkel shampoo of ook conditioner mee? Is mijn paspoort nog geldig? Zit mijn rijbewijs weg? Heb ik een verzekering afgesloten? …?

Bij mij komt er een extra denkoefening aan te pas: wat zal ik kunnen eten? Zal het land van bestemming intolerantievriendelijke voeding ter beschikking hebben? Hoe pak ik het aan als de lunch is inbegrepen of er geen supermarkt in de buurt is? Wil het hotel rekening houden met mij voor het ontbijt? Hebben ze goed begrepen wat ik wel en niet mag? Wat neem ik mee uit België? Welke voedingssupplementen moeten zeker mee? Hoeveel keer zal ik weer moeten uitleggen dat ik niet alles kan eten?

Tijdens het reizen

Durf ik hier iets eten of sla ik even over op intermittent fasting? Welke voeding is er beschikbaar? In hoeverre is deze voeding voedend voor mij? Welke dieetvoorschriften kan ik even links laten liggen zonder te grote gevolgen? Wat willen mijn reisgenoten eten? Zullen mijn dieetvoorschriften hen niet beperken in restaurant- of maaltijdkeuze? Wat als ik straks ziek word?

Na het reizen

Hoe herpak ik me zo snel mogelijk als mijn lichaam uit balans is? Welke voeding heb ik nodig nu mijn spijsvertering in de war is? Wat kan ik de volgende keer anders aanpakken?

Er staan me 24 reisdagen te wachten. De eerste week overnacht ik op hotel en zal ik afhankelijk zijn van inbegrepen ontbijt, geplande lunches en restaurantbezoekjes. Daarna zullen we kamperen en kunnen we zelf bepalen wat er op het menu staat. Dat zie ik al een stuk beter zitten. Spannend, alweer! Ik ben alvast fier op mezelf dat mijn voedingsintoleranties mijn grote hobby reizen niet in de weg staan. De komende week is de grootste uitdaging voor mij om stress rond eten op reis niet de bovenhand te laten nemen. Duim je voor mij?

op reis

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s