GAPS – fase 1 (2)

Terug naar af, zo voelde het een grote week geleden. Nadat mijn klachten in fase 2 weer te heftig werden, besloot ik om terug te keren naar fase 1. Ik wilde rennen voor ik kon stappen. Ik was te enthousiast en ongeduldig, waardoor ik te veel nieuwe voeding in één keer inschakelde in mijn dieet.

Ondertussen ben ik alweer meer dan een week bezig met de eerste fase. De rust is min of meer teruggekeerd in mijn lichaam. Ook mentaal voel ik me weer sterker om er tegenaan te gaan. Het blijft een moeizaam proces, met vallen en opstaan, maar ik voel wel dat dit dieet mijn lichaam heel veel deugd doet. Volhouden dus!

Ik heb de afgelopen week al eens puur rundsgehakt (zonder specerijen of andere toevoegingen) en broccoli gegeten. Dat heeft me zooo gesmaakt!

Vraag je je af wat ik momenteel eet en drink? Ik zet het even op een rijtje.

Ik drink zelfgemaakte bouillon (dit is heel helend voor je darmen, ik merk ook dat mijn huid er deugd van heeft), kruidenthee (vooral verse gemberthee), water en zelfgemaakte waterkefir (natuurlijke probiotica).

IMG_20170402_180039_159.jpg

Ik eet gevogelte, puur rundsgehakt, vis (meestal uit de bouillon of gestoomd, soms gebakken in kokosolie), gestoomde en gekookte wortel, rode biet, courgette, venkel, witlof, broccoli, komkommer en pompoen. Ik meng regelmatig wat ghee (geklaarde boter) onder mijn groenten. Daarenboven voeg ik ook telkens een eetlepel gefermenteerde groenten (momenteel wortel) toe aan mijn maaltijden.

IMG_20170330_145235_468.jpg

Je vindt het waarschijnlijk wat beperkt? Dat is het ook! Het is één van de zwaarste diëten die ik al volgde, maar ook wel één van de diëten waarvan ik nu al het meeste effect voel. Binnenkort voeg ik stap voor stap iets nieuws toe. Elke stap die ik kan zetten, voelt als een overwinning.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s