Walsch’ woorden

“Het gaat echt goed met me”, een antwoord dat ik de voorbije weken weer steeds minder in de mond nam. Het nieuwe jaar startte met lage, branderige buikpijn. Ik voel me weer minder energiek. Ik heb weer meer pijn. De dokter vreest dat de schimmelinfectie weer aan het woeden is in mijn darmen. Ik wacht de resultaten af.

De dokter raadde me enerzijds aan om alle suiker opnieuw te bannen. Maar de enige ‘echte suiker’ die ik at, zat in dat kleine kotje zwarte chocolade waar ik 1 keer per week van genoot. Misschien doet banaan me toch ook geen goed? Koolhydraten (rijst, aardappelen, pasta, brood, rijstcrackers, …) moet ik ook beperken.

Anderzijds is het dringend tijd om mijn dieet uit te breiden, volgens de dokter. Ik mocht de ene week 1 brazilian nut eten. De week erna moest ik er 5 proeven. Slecht plan. Ik had drie dagen enorm veel buikpijn en -krampen. Ik voelde me zo verschrikkelijk moe en down. De dagen erna reageerde ik met verschrikkelijk jeukende ogen (ik wou ze uit hun oogkassen krabben) en hals op histamines (e.g. avocado).

De moed zakte me in de schoenen. Hoe kan ik mijn dieet uitbreiden als ik steeds opnieuw ziek word? Wanneer word ik eindelijk echt beter? Hoe kan ik al mijn voedingsstoffen opnemen met dit beperkte dieet? Hoe kan ik zorgeloos genieten?

Ik verviel de voorbije week van een positivo in een hoopje ellende. Mijn lieve vrienden gaven me hun hand, zodat ik weer naar boven kon klimmen.

Schrijver Neale Donald Walsch schrijft: “Wanneer je vastbesloten bent om iets te zijn, kan niets in de wereld je tegenhouden.” Ik ben vastbesloten om gezond te zijn. Walsch’ woorden zal ik regelmatig herhalen.

Advertenties

2 gedachtes over “Walsch’ woorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s