Yes! Yes! Yes!

Na het goede nieuws bij de dokter had ik een telefonische consultatie bij Christine Tobback, diëtiste gespecialiseerd in voedselallergieën en –intoleranties. Zij gaf me groen licht om nieuwe voeding toe te voegen aan mijn dieet, aangezien mijn bloedwaarden veel beter zijn en ik minder klachten heb. Vooral groenten en fruit mag ik de komende weken uitproberen. Een glas droge witte wijn en een klein stukje zwarte chocolade (zonder sojalecithine) mag ik echter ook eens proeven.

Het testen gaat als volgt: één dag testen, één dag rust. Op die manier geef ik mijn lichaam niet alleen de kans om te herstellen wanneer ik toch allergisch reageer, maar blijft het ook duidelijk welke voeding (niet) goed voor me is.

Ik startte vorige week met een eerste test: champignons. Helaas was dit geen succes. Enkele uren later leek ik hoogzwanger, deed mijn buik ontzettend veel pijn en lag mijn maag helemaal overhoop.

Ik gaf me echter niet gewonnen. Maandag at ik een eerste mandarijntje. Enkele uren later voelde ik me nog steeds ok, zelfs de dag erna had ik geen pijn en ongemakken. Hoera!

Vrijdagvoormiddag waagde ik me aan banaan. De voorbije vier jaar mocht ik geen banaan meer eten. De laatste weken droomde ik bijna elke nacht over dit fruit. Ik startte met een halve banaan, zooo lekker… En, goed nieuws: ik reageer niet meer op banaan. Dit is een super grote overwinning voor mij(n) (lijf)!

Ik blijf de komende weken nieuwe voeding testen. Hopelijk mag ik vanaf nu af en toe iets toevoegen aan de groene lijst van dieet 2.0.

IMG_20161106_090830.jpg

Advertenties

2 gedachtes over “Yes! Yes! Yes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s