This girl is on fire

Ik sprong maandag een figuurlijk gat in de lucht. Letterlijk kon ik de uitdrukking niet toepassen omwille van pijnlijke brandwonden veroorzaakt door een tas hete thee. Maar, dat is niet wat ik jullie wil vertellen. Ik sprong een gat in de lucht omdat de dokter goed nieuws voor me had.

Toen de dokter een halfjaar geleden mijn bloedresultaten meedeelde, moest ik huilen. Grote vitamine- en mineraaltekorten, een uitgeputte bijnier, een hoge ontstekingsgraad en een te traag werkende schildklier. Het enige positieve aan dit slechte nieuws: er was eindelijk een verklaring voor de chronische pijn en moeheid waarmee ik al maanden liep.

Het gevolg van de resultaten: twintig pillen per dag. Ik crashte eind juni, sleepte me voort en voelde me intens ongelukkig. Mijn lichaam dwong me om twee maanden te rusten. Ik probeerde te geloven dat de rust me beter zou maken.

Een halfjaar later, deze week dus, vertrok ik enorm gespannen naar de dokter. Mijn nieuwe bloedresultaten zouden klaarliggen. Ik sprong een gat in de lucht. De meeste vitamine- en mineraaltekorten zijn terug aangevuld. De ontstekingswaarde is gedaald en mijn bijnier functioneert weer zoals het moet. Enkel mijn schildklier hinkt nog wat achterop, maar met de juiste pillen komt dit wel in orde, geloof ik.

Ik maak binnenkort een nieuwe afspraak met Christine Tobback, diëtiste gespecialiseerd in voedselallergieën en –intoleranties, om mijn dieet stap voor stap uit te breiden. Stap voor stap, want mijn lichaam is nog niet volledig hersteld. Maar, ik geloof dat het steeds beter kan worden, dat voel ik.

Advertenties

7 gedachtes over “This girl is on fire

 1. Anoniem zegt:

  mag ik vragen bij welke dokter je zit voor hormonale problemen ( bijnieruitputting en schildklier)? Ik kamp met dezelfde problemen al 5 jaar lang… Groetjes

  Like

   • Nina baert zegt:

    Ik heb veel orthomoleculaire artsen bezocht maar die schrijven hydrocortisone voor voor bijnieruitputting. Daar kon ik slecht tegen. Ook mijn schildklier een auto immuunziekte oo dus ook hormonen nemen. Hoe ben jij van je bijnier en schildklierproblemen
    Genezen bij deze arts? Wat geeft ze hiervoor? Ben heel benieuwd, ook mijndochter van 17 heeft dezelfde problemen. Ik had ook Lyme, al 5 jaar ziek. Groetjes

    Like

   • hbecuwe zegt:

    Dag Nina

    Zowel mijn darmen als bijnier als schildklier worden tegelijk aangepakt, aangezien alles een invloed heeft op elkaar. Het is geen of, maar een en verhaal. Ik ben er nog niet, maar ik zit wel op het juiste spoor, denk ik.
    Lees zeker mijn laatste blog eens, er staat een tip in naar een boek dat een eye-opener voor mij was.

    Groetjes

    Like

   • Nina baert zegt:

    Ja ik ken het boek, heb haar probiotica. Ja idd, darmen, bijnieren, schildklier….. bij mij ook dat verhaal. Mag ik vragen wat je hebt genomen voor je bijnieren? Groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s