6 weken later

Als iemand me twee maanden geleden gezegd had dat ik weken ziek thuis zou zijn, dan had ik eens goed gelachen. Jammer genoeg valt er niet te lachen: ik ben al zes weken thuis. Er volgen er nog twee. Denk je ‘leuk, twee maanden niet werken, dan kun je zoveel doen’? Droom je al over exotische bestemmingen en avontuurlijke reizen? Dan moet ik je teleurstellen. De voorbije weken waren alles behalve exotisch en avontuurlijk. Mijn bed werd mijn grootste vriend en pijn overheerste de meeste dagen.

Mijn spijsverteringsstelsel is een ramp, al is mijn maagontsteking de laatste weken een stuk minder erg (hout vasthouden!). De ontsteking in mijn darmen heb ik echter nog niet kunnen bestrijden. De zuurgraad in mijn maag is niet goed, waardoor mijn voedsel onvoldoende verteerd is wanneer het mijn darmen bereikt. Mijn darmen worden daardoor enorm uitgedaagd en dat heeft ontstekingen als gevolg. Ook voedselovergevoeligheden (al mijn allergieën en –intoleranties) veroorzaken ontstekingen in mijn lichaam en zetten mijn immuunsysteem onder druk. Het gevolg daarvan is een te traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) wat allerlei processen in mijn lichaam vertraagt. Het blije gevoel bij leuke dingen missen is één van de symptomen van hypothyreoïdie. Daarnaast versterkt de (bijna) constante pijn het ongelukkige gevoel ook. En dan zwijg ik nog over al mijn vitamine- en mineralentekorten die me zo moe en futloos houden. Toch sta ik elke morgen op en zet ik mijn positieve bril op. Die durf ik doorheen de dag weleens te verliezen, maar de dag erna vind ik die wel terug.

Ik neem vitamines, mineralen, spijsverteringsenzymen, medicatie tegen de ontsteking en voor mijn schildklier. Ik slik, slik, slik en wacht geduldig tot ik een stap vooruit zet. Ik wil geloven dat dat binnenkort zal lukken. Binnen twee weken begin ik weer te werken: ik kijk ernaar uit, maar ik heb ook schrik dat mijn lichaam me in de steek zal laten. Het is geen avontuurlijke zomer, zoals ik van de zomer houd, maar het is er wel één waarbij ik eindelijk luister naar mijn lichaam. Als al mijn inspanningen opleveren, geef ik een feest! Ik kijk er al naar uit.

Advertenties

2 gedachtes over “6 weken later

  1. Tom zegt:

    Heb je al eens gevraagd aan jouw dokter of Ebastine je zou helpen? Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam niet meer zo hard zal reageren op de histamine die in onze voeding zit.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s