Pomme et Terre

Ik heb echt de beste vrienden. Eergisteren kookte Tine een lekker Aziatisch & allergievriendelijk avondmaal voor onze bende vriendinnen. Ik kreeg de overschot mee om in te vriezen. “Dan zit je toch al een paar keer minder met je handen in je haar”, zei ze me. Ik had hen namelijk verteld hoe lastig ik het heb met mijn aangepast dieet, vooral omdat ik momenteel zo weinig energie heb.

Mijn goede vriendin Lien was diegene die Pomme et Terre ontdekte, een afhaalrestaurant in de Serpentstraat in Gent. Maar… niet zomaar een afhaalrestaurant. Op het menu staan geroosterde zoete aardappelen verborgen onder allerlei heerlijke toppings. Ik stuurde vorige week een berichtje naar Pomme et Terre met de vraag of “bataat op maat” een optie was. “Zeker, geen probleem”, was het antwoord dat ik al snel kreeg. Ik kon al niet wachten… zoete aardappel is mijn favoriet. We prikten dus snel een datum.

Samen met Lien en Fien ging ik smullen van zo’n heerlijke bataat op maat.

Fien koos “the Pomme et Terre”, Lien “the goatie” en ik ging voor een licht aangepaste versie van “the mobster”. Mijn bataat op maat werd bedekt met rucola, mozarella, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes en balsamicocrème. De kerstomaatjes werden geschrapt en vervangen door rode biet. En de pico de gallo skipte ik omwille van de look. Ik smulde ervan…

Voor 8 euro zo lekker en zo allergievriendelijk eten? Ik ga gegarandeerd terug!

image

  • the pomme et terre: spinazie, witte kool, kerstomaatjes, topped with mango-avocadosalsa, zure room en verse kruiden (7,5 EUR)
  • the mobster: rucola, mozzarella, pico de gallo, topped with balsamicocrème, Parmezaanse kaas, pijnboompitjes (8 EUR)
  • the goatie: rucola, geitenkaas, kerstomaatjes en rode biet, topped with balsamicocrème, chilisaus, honing en pijnboompitjes (8 EUR)

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s