Mijn ontbijt

Als mensen voor het eerst horen dat ik veel voedingsallergieën heb, krijg ik vaak de vraag “wat eet je dan als ontbijt?” Ik wil met deze post een antwoord geven.

Ik ben lang zoekende geweest naar welk ontbijt me voor een hele voormiddag vulde en dat ik ook lekker vond. Ik heb ondertussen een brood gevonden dat ik kan maken en eten, maar dit smaakt niet zoals gewoon brood, is behoorlijk zwaar en ik ben het snel beu. Voor ontbijt geen brood voor mij dus. Er bestaan allerlei glutenvrije cornflakes en dergelijke, maar die snelle suikers geven mij even een boost om tegen 10u al in een dipje te vervallen. Aangezien ik allergisch ben aan de gluten in havermout, is enkel glutenvrije havermout een optie voor me. De textuur van deze havermout is echter niet dezelfde als de gewone havermout en ik eet die daarom niet zo graag.

Teff Breakfast: de oplossing! Dit product bevat teff, boekweit, maïs en rijst, een heleboel glutenvrije granen dus. Ik warm wat hazelnootmelk (alpro) op en meng daar dan Teff door. Teff mag je niet verwarmen zoals je havermout bereidt. Dat maakt de textuur kapot. Je kunt er wel warme melk aan toevoegen. Ik eet deze Teff meestal zuiver, gewoon met hazelnootmelk. Je kunt er natuurlijk ook allerlei extra’s aan toevoegen: rozijnen, stukje fruit, suiker, cacao, …

Om ook wat fruit en melkproducten aan mijn ontbijt toe te voegen heb ik steeds frambozen in de diepvries zitten. Deze met een beetje lactosevrije yoghurt vermengen vind ik de hemel op aarde in mijn mond.

En zoals je ziet: een tasje koffie verkeerd (met lactosevrije melk natuurlijk) kan ook niet ontbreken!

Advertenties

Een gedachte over “Mijn ontbijt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s