Ik daag je uit

Je bent op weekend met een bende vrienden of je gaat een avondje samen uit. Je maag begint te knorren, logisch, want het is al even geleden dat je lunch at en de klok heeft al zeven gezien. Jullie zoeken samen iets om te eten in een stad aan allen onbekend. De enkele eethuizen onderweg hebben geen plaats voor zo’n grote groep. Uiteindelijk belanden jullie in een authentiek caféétje en besluiten jullie om even verderop frietjes te halen in een lokale frituur. Ik daag je uit: eet niets. Kijk gewoon hoe de anderen van hun frietjes en zo genieten. Hoe voelt dat?

Ik wil je het antwoord wel geven: verschrikkelijk. Vroeger ging ik zulke situaties uit de weg. Dan ging ik niet mee op weekend of kwam ik pas toe als het eten al van tafel was. Ondertussen heb ik geleerd om toch mee te gaan en te genieten van het gezelschap. Ik probeer te leren omgaan met de eetmomenten die dan vaak frustrerend zijn.

Ook al willen mensen soms rekening houden met mijn dieet, in sommige gevallen is het bijna onmogelijk. En dan wil ik ook niet dat mensen rekening met me houden, want dan voel ik me alleen maar de pretbederver.

Het moment dat iedereen aan het genieten is van de lekkere frietjes en zo en ik daar werkelijk met mijn vingers zit te draaien, voel ik maar één iets: tranen. Maar die onderdruk ik, want er zijn toch ergere dingen dan wat ik voel? Hongersnood, armoede, kanker, oorlog… Mijn ratio weet dat, maar toch gaan mijn emoties op zo’n moment hard tekeer. Tgoch, they will pass en what doesn’t kill you makes you stronger. Ik zal het maar geloven.

De aanleiding voor het schrijven van deze post kwam er door een opmerking die iemand maakte tijdens het frietjesmoment: “Dit moet erg lastig zijn voor Heleen, konden wij allemaal maar één keer haar plaats innemen op zo’n moment.” Bedankt om dat in te zien en uit te spreken.

En geloof het of niet: ik ga binnenkort met mijn beste vrienden een frietje stekken in een allergievriendelijke frituur! Jullie mogen een verslagje verwachten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s